Friss Adatvédelmi Tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Részletes leírás
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményben legyen részed. További tudnivalókat a Cookie Tájékoztatóban találsz.

Semmi pánik! Kézben tartjuk ingatlanügyeit!

GY.I.K.


Bérlői Kérdések

Hogyan kell teljesítenem a havi díjbekérő összegét?

Minden havi díjbekérő összegét átutalással, vagy készpénzbefizetéssel az alábbi bankszámla adatok szerint tudsz rendezni:

FIRST CHOICE HUNGARY KFT
UNICREDIT BANK HUNGARY
HU22 1091 8001 0000 0075 7427 0017


Milyen dokumentumok szükségesek a lakás bérléséhez a FIRST CHOICE Ingatlankezelő rendszerben?

Kérjük, olvassa el a bérlői jelentkezési lapot és az ingatlan bérléshez szükséges dokumentumokra vonatkozó tájékoztatókat a „Bérlők” menüpontban. Minden jelentkezőtől kérjük, hogy igazolja a havi jövedelmét, a hitelképességet és küldjön egy erkölcsi bizonyítványt. Kezességvállaló(ka)t eseti alapon kérhetünk.


Megváltoztathatom-e a lakás falszínét?

Ha változtatásokat szeretne végezni a bérelt lakásban, először írásbeli engedélyt kell kérnie tőlünk. Minden és bármilyen változtatást a megbízónkkal egyeztetünk. Ha engedéllyel átfestette a lakást, a bérleti jogviszony végén, kiköltözéskor, mindenképp vissza kell állítania az eredeti állapotot.


A FIRST CHOICE kezelt ingatlanokba vihetek-e háziállatot?

Háziállatot eseti jelleggel engedhetünk be az ingatlanba. A körülményektől függően kiegészítő kauciót kérhetünk a megbízó kérése alapján.


Milyen közmű díjakat felelős fizetni a bérlő?

A közüzemi díjakat külön kezeljük a havi bérleti díjtól. A bérlői havi díjbekérő részletezi a villamos-energia, a víz és a szennyvíz, a fűtés és a közös költség számláit.


A munkahelyem elköltözik, és ki szeretném adni a bérleményemet. Milyen politika vonatkozik az albérletekre?

Ha ideiglenesen bérbe szeretné adni a tőlünk bérelt lakását, kérjük, hívjon, vagy írjon e-mailt, hogy megbeszéljük a lehetőségeket. A budapesti ingatlankezelési korlátozások miatt nem engedhetjük meg a 30 nap alatti bérbeadásokat.


Bútorozott apartmanok is vannak?

Igen, néhány apartmanunk bútorozott. Ha szeretne egy üres lakást bebútorozni, örömmel megoldjuk ezt is felár ellenében.


A mosógép szivárog. Kit hívhatok?

Ha bármilyen karbantartást igényel a bérelt lakásában, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

Ha vészhelyzet áll fenn, például szivárgás, csőtörés merül fel, kérjük, először lépjen kapcsolatba a közös képviselővel, és vegye fel velünk a kapcsolatot.


Mi a teendő, ha a beköltözés után veszem észre, hogy van sérült berendezés, bútor?

Ha a beköltözés után bármilyen kárt észlel a lakásban, kérjük, 48 órán belül értesítsen bennünket, hogy ezt dokumentálhassuk a berendezés listán.


Milyen fizetési módot részesítik előnyben?

Kérjük, hogy havi bérleti díjbekérője összegét banki átutalással teljesítsék. Az automatikus átutalást a bankján keresztül ingyenesen beállíthatja.


Milyen értesítőt kell küldeni, ha úgy döntök, hogy megújítom a bérleti szerződést?

Ha szándékában áll megújítani a bérleti szerződését, akkor a lehető leghamarabb küldjön nekünk egy e-mail értesítést, de a 30-napos felmondási időt mindenképp tartsa be.


Miért szükséges a bérlőnek biztosítást kötni?

Habár a bérbeadó rendelkezik ingatlan biztosítással, ez nem terjed ki a bérlő személyes vagyonára. A saját ingóságaira a bérlőnek szükséges biztosítást kötni annak érdekében, hogy elkerülje a veszteségeket.